Pages

Jumaat, 15 Julai 2011

Makanan Laut Yang Meningkatkan Kecerdasan Otak.


Anda tentu terfikir-fikir bagaimana rakyat Jepun boleh maju dengan teknologi yang begitu tinggi dan sudah pasti anda mencemburui kejayaan mereka di peringkat antarabangsa khususnya dari segi ekonomi yang begitu kukuh. Antara faktor utama yang menyebabkan mereka mempunyai kecerdasan otak yang begitu tinggi, sudah pastilah mereka makan makanan laut yang begitu segar dan kaya dengan kandungan DHA yang begitu tinggi seperti ikan tuna dan ikan kembung. Malah ikan tuna menjadi begitu komersil disana dengan permintaan yang begitu tinggi. Mereka jarang makan makanan berdaging seperti ayam yang mempunyai lemak dan kolesterol yang tinggi terutama bahagian kulitnya. Mereka tahu dengan pengambilan ikan yang mempunyai DHA yang tinggi dapat meningkatkan penghasilan sel-sel otak yang lebih berkualiti dan memberikan cetusan-cetusan minda yang lebih kreatif dan berinovasi. Jadi mereka sanggup berlumba-lumba untuk menghasilkan produk-produk yang berjenama tinggi seperti Toyota, Toshiba dan banyak lagi yang menembusi pasaran antarabangsa. Jadi lebihkanlah menu anda dengan pengambilan makanan laut seperti ikan berbanding makanan yang berdaging seperti ayam untuk meningkatkan daya kreativiti dan kecerdasan otak anda.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...